Šī ir vienkārša mājās gatavotas kviešu maizes recepte. Produkts izdodas neticami smeķīgs, ar plānu, kraukšķīgu garoziņu un gaisīgi mitru iekšpusi!
Kviešu maize ir viens no senākajiem un visizplatītākajiem maizes veidiem pasaulē. Tā vēsture sniedzas tūkstošiem gadu senā pagātnē, kad agrās civilizācijas sāka kultivēt kviešus un eksperimentēt ar dažādām to pārstrādes metodēm. Kviešu maize ne tikai kalpoja kā galvenais pārtikas avots, bet arī kļuva par kultūras un ekonomiskās attīstības stūrakmeni daudzās sabiedrībās.
Pēdējo gadu laikā ir pieaugusi interese par veselīgākiem un dabīgākiem pārtikas produktiem, kas ir ietekmējusi arī kviešu maizes ražošanu un patēriņu. Vairāk cilvēku izvēlas pilngraudu maizi vai maizi, kas gatavota no organiskajiem un vietējiem miltiem. Bez tam, pieaug popularitāte bezglutēna produktiem, kas ir piemēroti cilvēkiem ar glutēna nepanesību vai celiakiju.
Mīkla ir neraudzēta, bet minimāls rauga daudzums un ilgāka rūgšana nodrošina maizei labu garšu un aromātu.
Mājas gatavotai maizei piemīt īpaša burvība!
Sastāvdaļas:
500 grami augstākās kvalitātes kviešu miltu;
330 militru ūdens;
5 grami cukura;
10 grami sāls;
10 grami sviesta;
8 grami presētā rauga vai 3 grami sausā ātras iedarbības rauga.
Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!
Tevi noteikti interesēs
- Anomāls ciklons tepat aiz stūra: ko sinoptiķi no 20.decembra sola konkrētajiem reģioniem
- Jau sākot ar 2026.gadu no šī Latvijas lielveikala sāks pazust konkrētie produkti: ”Šis gaidāms, gan Latvijā, gan Lietuvā”
- TESTS. Izvēlies sniegpārsliņu un uzzini, ko Uguns Zirgs tev patiesībā atnesīs 2026. gadā
- Vīrs vienmēr prasa papildporciju – kad mājās ir kāposti un nedaudz maltās gaļas, uzreiz gatavoju šo gardumu
- “Jāpauž skaidra latviskā nostāja”: Rīgas dome pieņem jaunu lēmumu, kas stāsies spēkā jau šogad
- Omīte man iemācīja ziemā turēt iedegtu sveci siltumnīcā: atklāšu kāpēc un ko tas dos









